Ministria e Mbrojtjes e Rusisë nga 24 deri në 29 shtator do të kryejë dy fluturime vëzhgimi mbi territorin e Britanisë së Madhe në kuadër të Traktatit Ndërkombëtar mbi qiellin e hapur.

0Në të njëjtën kohë, aeroplanët e Kanadasë do të fluturojnë mbi territorin rus në kuadër të po këtij traktati. Ai ka për qëllim të promovojë haptësinë e madhe dhe transparencën në aktivitetet ushtarake të shteteve anëtare të traktatit.