Të paktën 40 persona u bënë viktima të rrëshqitjeve të tokës, të shkaktuar nga shirat e pandërprerë në shtetet verilindore indiane. Gjithsej në zonën e fatkeqësisë ishin më shumë se 2 milionë njerëz, një e katërta e të cilëve humbën shtëpitë e tyre. Po realizohen operacione kërkimi e shpëtimi me pjesëmarrjen e ushtarkëve, helikopterët u çojnë banorëve të shkëputur nga pjesa tjetër e vendit ujë dhe ushqim.

0Ky është ndikimi i dytë nga fatkeqësi natyrore në tre muaj. Në korrik si rezultat i përmbytjes më të fortë në dekadën e fundit në shtetin Assam mbetën të vdekur më shumë se 120 persona.