Mediat në gjithë Greqi do të mbajnë një grevë 24-orëshe. Kanalet televizive dhe radiot nuk po transmetojë lajme dhe programe argëtuese. Ndaloi rifreskimi i shumicës së faqeve të lajmeve në Internet. Ditën e martë nuk do të dalin në shitje gazetat e përditshme.

0Grevistët i vunë përpara qeverisë disa kërkesa, të cilat përfshijnëë rishikimin e marrëveshjes së kredisë me BE-në dhe FMN-në, sipas të cilës Greqia filloi liberalizimin e legjislacionit të punës dhe pensioneve.