Në një laborator japonez shpikën një membranë, e cila, duke mbuluar dhëmbët, i mbron ato nga infeksioni, si dhe privon njeriun nga domosdoshmëria e përdorimit të furçës së dhëmbëve.

Pavarësisht nga trashësis modeste e membranës - 4/1000 e milimetrit, ajo është mjaft e fortë. Afati i shërbimit të saj konsiston në 4-5 vjet, gjatë të cilave personi nuk do të ketë arsye për të kërkuar ndihmën e dentistit.

0Zhvillimi i saj tashmë është patentuar në atdhe në Japoni dhe Korenë e Jugut, ndërsa së shpejti do të miratohet në Evropë dhe SHBA. Së shpejti do të fillojnë provat e saj klinike.