Për këtë deklaroi në një intervistë për Radiokompaninë "Zëri i Rusisë" Drejtoresha e Përgjithshme e Institutit të Studimeve dhe Iniciativave të Politikës së Jashtme Veronika Krasheninnikova, duke komentuar mbylljen e Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar USAID në Moskë.

0Gjatë 20 viteve të fundit ajo investoi rreth 3 miliard dollarë në shoqërinë civile ruse, duke përfshirë këtu edhe në organizata të ndryshme politike. Ky është një ndikim i drejtpërdrejtë në situatën politike në Rusi, mendon Veronika Krasheninnikova. Sipas fjalëve të saj, mbyllja e USAID në Moskë është një vendim i shkëlqyer i autoriteteve ruse.