Në Velikij Novgorod ditën e premte festojnë 1150 vjetorin e shtetit rus. Platformat kryesore të festës do të jenë Kremlini dhe qyteza Rurik - rezidenca e lashtë e princërve të Novgorod. Në vitin 862 fiset sllave dhe ugrofinlandeze ranë dakord falë ndërprerjes së përçarje të thërresin një sundimtar, që nuk lidhje me asnjë nga fiset lokale.

Sundimtarë i ftuar në këtë mënyrë u bë Princi Rurik, i cili shënoi fillimin e dinastisë së parë ruse. Rurik qëndroi në pushtet për shtatëmbëdhjetë vjet. Këto vite ishin një fazë e rëndësishme në historinë e hershme të Rusisë. Që në vitet e para të ekzistencës së saj, shteti i ardhshëm rus ishte i lidhur ngushtë me vendet evropiane me lidhje ekonomike, kulturore dhe dinastike.

Galeria fotografike: Novgorod i Madh festoi përvjetorin e shtetësisë ruse