Organizatës Botërore e Tregtisë ditën e premte përkeqësoi parashikimin për rritjen e tregtisë botërore nga 3.7% në 2.5% për këtë vit.

Drejtori i Përgjithshëm i organizatës Paskal Lami quajti si shkaqe kryesore të uljes së rejtingut të krizës së borxhit në zonën e euros, ngadalësimin e rritjes së ekonomisë së Kinës dhe stagnimin në tregun e punës të SHBA.

OBT uli edhe parashikimin e saj për rritjen e tregtisë botërore në vitin 2013 - nga 5.6% në 4.5%.

0Anëtarë të OBT janë 157 shtete, përfshirë këtu edhe Rusinë, e cila u bashkua me organizatën në gusht të vitit 2012.