Kryeministri aktual i Japonisë Yoshihiko Noda u rizgjodh në postin e liderit të Partisë Demokratike, që është në pushtet. Ai mbajti gjithashtu dhe postin e kryeministrit.

0Në zgjedhjetbrenda partisë, që u mbajtën në Tokio, Yoshihiko Noda morri shumicën e votave. Pritet që drejtuesi i Partisë Demokratike të zhvillojë riorganizimin e qeverisë, gjë që do të duhet të rrisë rejtingun e tij në sytë e votuesve.