Bashkëpunëtorët e metrosë në Athinë, si dhe ata të metrosë së lehtë dhe të linjave të tramvajit do të mbajnë ditën e enjte një grevë 24-orëshe.

Punëtorët protestojnë kundër shkurtimeve të pagave të tyre. Sindikatat pohojnë se shpenzimet e kompanive publike të transportit për pagat janë reduktuar gjatë krizës tashmë dyfish. Përveç kësaj, sindikatat janë të pakënaqura nga rritja e kostos së biletave për transportin publik.

0Ndërkohë, qeveria greke po përgatit uljen e radhës së shpenzimeve me rreth 12 miliardë euro për të zhbllokuar këstin 31 miliardësh të kredive të BE-së dhe FMN-së.