Aktorja e filmit "Pafajësia e Myslimanëve" ngriti një padi kundër krijuesit të filmit kinematografik, duke e akuzuar atë për makinacion dhe mashtrim. Cindy Lee Garcia gjithashtu po përpiqet të arrijë fshirjen nga YouTube të videos skandaloze.

Në padinë, e paraqitur në gjykatën e Los Angeles, aktorja pohon se producenti i imazhit kinematografik Nakula Basili Nakula e mashtroi atë, duke thënë se ky do të jetë një film aventurë, ngjarjet e të cilit zhvillohen në shkretëtirë.

0Pas shfaqjes në Internet të fragmentit të filmit "Pafajësia e Myslimanëve", në të cilin Profeti Muhamed është vënë në dritë të keqe, në një sërë vendesh myslimane shpërthyen protesta masive.