E veja e John Lennon Yoko Ono deklaroi për synimin e saj për të shpërblyer pjesëmarrëset e grupit punk rus “Pussy Riot” me Çmimin e Paqes "Lennon-Ono" gjatë ceremonisë së të premtes në Nju Jork. Meqe të gjitha laureatet po shlyejnë dënimin në burg, çmimin do ta marrë bashkëshorti i Nadezhda Tolokonnikova Peter Verzilov - bashkëshorti i kolektivit skandaloz të Nadezhda Tolokonnikova.

0Më 17 gusht Maria Alehina, Nadezhda Tolokonnikova dhe Ekaterina Samuceviç u dënuan nga gjykata e Hamovniçeskij në Moskë me dy vjet në koloni të rregjimit të përgjithshëm për aksionin protestë në Katedralen e Krishtit Shpëtimtar.