Shumë njerëz u mblodhën natën duke u gdhirë e mërkura në një protestë spontane në kryeqytetin e Gjeorgjisë pas shfaqjes së videos ku tregohen rrahjet dhe dhunimet e të burgosurve në një nga burgjet e Tbilisi.

Ministria e Punëve të Brendshme njoftoi arrestimin e disa njerëzve të dyshuar për trajtim çnjerëzor të të burgosurve.

0Presidenti gjeorgjian Mihail Saakashvili foli në mënyrë të veçantë ndaj dhunës, duke u shprehur se ajo që pa e ka tronditur atë. "Të gjithë ata që ishin përgjegjës për parandalimin e incidenteve të tilla, do të largohen nga shërbimi, ndërsa ata që e bënë këtë, unë ju jap fjalën se do të kalojnë shumë vite në burg", - deklaroi Presidenti.