Në jug të Somalisë trupat ushtarake qeveritare të mbështetur nga ushtria keniane po zhvillojnë luftime për qytetin port Kismayo, kontrollin mbi të cilin e mbanin militantët e grupi islamik "Al-Shabaab".

Komanda Forcave ushtarake somaleze njofton se militantët po tërhiqen dhe së shpejti do të largohen nga qyteti i rëndësishëm strategjik. Përfaqësuesit e rebelëve e mohojnë këtë informacion.

0Humbjet e sakta ende nuk dihen. Javët e fundit ushtarakët po zhvillojnë sulme kundër militantëve në disa drejtime. Qeveria e re e Somalisë vuri qëllim në vetvete rivendosjen e kontrollit mbi tërë territorin e vendit.