Në Francë u morr vendimi për ndalimin e të gjitha mitingje dhe demonstratave kundër filmit "Pafajësia e Myslimanëve". Paralajmërimi zyrtar u lëshua pas përpjekjes së turmave mysliman për të sulmuar ambasadën amerikane në Paris. 150 persona u arrestuan.

0Ministri i Punëve të Brendshme Manuel Valls foli në televizionin kombëtar dhe deklaroi: "Unë kam nxjerrë udhëzime dhe kjo nuk duhet të përsëritet. Këto protesta janë të ndaluara. Urdhëri do të ekzekutohet në formën më të rëndë".