Siria ndodhet në gjëndjen e në një krizë të rëndë dhe ajo është duke u përkeqësuar, deklaroi i Dërguari i posaçëm i OKB-së dhe Lidhjes së Shteteve Arabe Lakhdar Brahimi. Ai mbërriti në Damask për të zhvilluar takime me qeverinë siriane dhe opozitarët.

0Lakhdar Brahimi për herë të parë viziton Sirinë që nga momenti i marrjes së detyrës më 1 shtator. Takimi i të Dërguarit me Bashar Al-Assad është planifikuar për sot. Sipas fjalëve të vetë Lakhdar Brahimi, detyra e tij është shumë e vështirë, por ai "nuk i ka humbur shpresat për sukses".