Sipas të dhënave të ndryshme, nga 10 deri në 33 mijë njerëz janë evakuuar në Guatemalë, pas shpërthimit të vullkanit Fuego pranë kryeqytetit. Njerëzit në autobusë, kamionë dhe automobilë të lehtë po i transferojnë në strehimoret e përkohshme të parapërgatitura.

0Ditën e enjte autoritetet e vendit njoftuan nivelin "e kuq" më të lartë të ankthit. Vihen re shpërthime në krater dhe hedhje të hirit në lartësinë 1 kilometër. Lava tashmë përmbyti shpatet jugore të Fuegos në një sipërfaqe prej rreth 7 kilometra katrorë. Hiri mbuloi tre fshatra. Sipas të dhënave të ekspertëve, ky shpërthim i Fuego është më i fuqishmi që prej vitit 1999.