Për t’ju përgjigjur Guvernatorit Akita Norihisa Satake të Prefekturës japoneze i cili i dërgoi si dhuratë Presidentit të Rusisë një qenush, Vladimir Putin i dërgoi atij një kotele që i përket racës siberiane.

Dhurata u pëlqeu japonezëve, megjithatë edhe falë koteles së Presidentit të Rusisë Vladimir Putin ata nuk hoqën dorë nga rregullat e rrepta sanitaro-epidemiologjike: kafsha është e detyruar të jetojë gjashtë muaj në aeroportin e Tokios.

0Pas përfundimit të periudhës së karantinës Akita Norihisa Satake premtoi se do të merret personalisht me edukimin e saj. Kotelja është pak më shumë se gjashtë muaj dhe ende nuk ka një emër, pseudonimin e saj do ta zgjedhë vetë guvernatori japonez.