Kongresi i Përgjithshëm Kombëtar i Libisë ditën e mërkurë më 12 shtator zgjodhi kryeministrin. Informacionin përkatës e shpërndanë mediat lokale.

Kreu i ri i kabinetit të ministrave u bë Zëvendëskryeministri Mustafa Abu Shagour. Në raundin e dytë ai fitoi më shumë vota se ish-Kryeministri i Këshillit Tranzitor Kombëtar Makhmud Dzhibril.

0Autoriteti i Këshillit Kombëtar Tranzitor, që u formua nga kundërshtarët e ish-liderit libian Muammar Gaddafi dhe udhëhoqi vendin gjatë luftës civile, kaloi në Kongres në gusht të këtij viti.