Në Holandë dolën përfundimet e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. Fituese u shpall Partia Popullore në pushtet për Liri dhe Demokraci me në krye ish-Kryeministrin Mark Rutte, në vend të dytë u rendit Partia e Punës - ajo ka vetëm dy vende më pak.

0Vendin e tretë e ndanë socialistët dhe të djathtët ekstremë. Siç vënë në dukje analistët politikë, faktikisht qytetarët e Holandës votuan për ndjekjen e kursit në ekonominë financiare.