Me forca të reja shpërthyen përsëri ditën e enjte përleshje pranë Ambasadës së SHBA në Kajro. Sipas të dhënave të fundit të Ministrisë së Punëve të Brendshme, kanë vuajtur tashmë 26 persona, midis tyre dhe bashkëpunëtorë të strukturave të sigurisë. Forcat e sigurisë të Egjiptit po përpiqen t’i largojnë protestuesit nga përfaqësia e misioni diplomatik të SHBA.

0Trazirat u provokuan nga publikimi në Internet të fragmenteve të filmit anti-islamik, të xhiruar në SHBA për përvjetorin e sulmeve terroriste të 11 shtatorit. Ditën e martë në lidhje me daljen e filmit në qytetin e Libisë Bengazi radikalët islamikë qëlluan godinën e konsullatës amerikane nga një granatahedhës. Si rezultat mbeti i vrarë ambasadori amerikan dhe tre bashkëpunëtorë të misionit diplomatik.