Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike (ANEA ang. International Atomic Energy Agency, IAEA) ka ndërmend të bëjë publike më 13 shtator qëndrimin e saj për sa i përket ndërmarrjeve të pasurimit të uranit në Iran, të cilat shkaktojnë shqetësim te ekspertët.

Në draft-tekstin e rezolutës, siç njofton kanali televiziv BBC, Rusia, Franca, SHBA, Kina, Britania e Madhe dhe Gjermania shprehin unanimisht shqetësimin rreth programit bërthamor të Teheranit.

0Teherani vazhdon të këmbëngulë për natyrën ekskluzivisht paqësore të programit të tij bërthamor.