Në lidhje me çështjen e përkatësisë territoriale të Ishujve Diaoyu (Senkaku) nga ana kineze "nuk mund të ketë absolutisht asnjë lëshim". Për këtë flitet sot në komentet e gazetën e Ushtrisë Çlirimtare Popullore të Kinës.

0"Përfshirja në tregtinë e paligjshme të lidhur me tokën e shenjtë kineze është një hap i rrezikshëm i qeverisë japoneze, i cili kërcënon vetë marrëdhëniet Kinë-Japoni", - shkruan gazeta për shtetëzimin e ishujve nga qeveria japoneze. "Mundësitë e Mbrojtjes Kombëtare të Kinës arritën një shkallë të lartë zhvillimi dhe nxitja e luftës mund t’i sjellë fatkeqësi Japonisë" - tregon publikimi.