Teherani mbështet përpunimin e dokumentave ndërkombëtare që ndalojnë sulmet kundër objekteve bërthamore paqësore. Për këtë njoftoi Kreu i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Iranit Ali Akbar Salehi Jashtme në takimin ministror të shteteve anëtare të Konferencës për ndërveprimin dhe masat e besimit në Azi, e cila po zhvillohet në kryeqytetin Astan të Kazakistanit.

0Megjithatë Ali Akbar Salehi theksoi se armët e shkatërrimit në masë janë më çnjerëzoret në botë. Sipas fjalëve të tij, Traktati mbi mospërhapjen e armëve bërthamore flet mbi nevojën për ta shkatërruar në përgjithësi këtë lloj arme.