Pjesa më e madhe e Kubës humbi furnizimin me energji elektrik natën duke u gdhirë 10 shtatori për arsye të panjohura. Banorët e bregut nga Havana në veriperëndim deri në komunën Ciego de Avila në juglindje kanë mbetur pa energji elektrike.

0Në qytetet e tjera në lindje dhe në qendër të ishullit furnizimi me energji u arrit të rivendosej në mënyrë operative. Ndërprerjet e energjisë elektrike në Kubë janë mjaft të shpeshta për shkak të konsumimit të sistemit, megjithatë një shtrirje e tillë kaq e gjerë e incidentit është një diçka shumë e rrallë për vendin.