Për këtë deklaroi sekretari për shtyp i familjes së astronautit të ndjerë. Ceremonia mortore, e cila siç pritet, do të jetë e mbyllur dhe do të mbahet pas ceremonisë së dhënies së lamtumirës së fundit të planifikuar për më 13 shtator, do të mbahet në Uashington. Detaje të tjera mbi funeralin e ardhshme nuk ka.

0Neil Armstrong vdiq më 25 gusht në moshën 82 vjeçare. Ai hyri në histori si personi i parë që shkeli mbi sipërfaqen e hënës. Kjo ndodhi më 20 korrik të vitit 1969.