Kryeministri i Zelandës së Re John Key në kuadër të samitit të Bashkëpunimit Ekonomik Euroaziatik (Asia-Pacific Economic Cooperation, APEC) deklaroi se pas disa dekadave rajoni i Azi-Paqësorit do të arrijë për nga ritmi i rritjes katërshen e parë të ekonomive më të mëdha në botë.

0"Është shumë e rëndësishme që organizata tashmë ka arritur qëllimet e larta të vendosura nga anëtarët e saj. Unë jam i bindur se standardet e larta të organizimit janë më se të arritshme dhe do të bëhen motorët kryesorë të rritjes ekonomike në rajon", - tha John Key.