Në një intervistë për kanalin televiziv Russia Today Presidenti i Rusisë Vladimir Putin tha: "Unë përpiqem të bëjë atë që unë mendoj se është e drejtë dhe e nevojshme për vendin tonë, kështu do të veproj dhe në të ardhmen. Motivi kryesor i sjelljes sime mund të jetë vetëm interesi i popullit rus".

0Pyetjes mbi kufizimin e lirive demokratike ai iu përgjigj se "Askush nuk ka ndërmend të përdorë ligjin si një mjet lufte kundër Internetit, kufizimi i lirive në Internet, por kërkesë për të gjithë, përfshirë këtu edhe përfaqësuesit e opozitës, zbatimi i ligjit do të realizohet në vazhdimësi".