Krerët e Ministrive të Jashtme dhe ministrat e tregtisë të vendeve të Bashkëpunimit Ekonomik Euroaziatik (Asia-Pacific Economic Cooperation, APEC) miratuan sot një deklaratë të përbashkët, duke përfunduar përgatitjen e organizimit të samitit në Vladivostok.

Në dokument shprehet qëndrimi i përgjithshëm për arritjen e krijimit të kushteve për tregti dhe për shmangien e proteksionizmit artificial, deklaroi Ministri i Punëve të Jashtme i Rusisë Sergei Lavrov. Ai shprehu mirënjohjen për partnerët e Rusisë për mbështetjen e iniciativave të saj mbi sigurinë e ushqimit, zhvillimin e dialogut me pjesëmarrjen e biznesit dhe shkencës.

0Në veçanti, u vendos të forcohet bashkëpunimi në fushën e teknologjisë dhe inovacionit, të cilat do të zhvillohen në formën e partneritetit publiko-privat. Ministrat miratuan gjithashtu një listë prej 54 mallrash ekologjikë, dogana e të cilave duhet të reduktohet deri në vitin 2015 me 5%.