Në provincën juglindore afgane Logar ditën e mërkurë, më 5 shtator, një helikopter i NATO-s u rrëzua, njofton Agjencia franceze e lajmeve me referim në përfaqësuesi i trupave ushtarake të koalicionit në Afganistan.

0Si rezultat i rrëzimit të helikopterit u vranë dy persona. Përgjegjësinë për incidentin e ndodhur e morri mbi vete lëvizja "Taliban". Talebanët gjithashtu pohojnë se ai është vetëm një nga dy helikopterë e goditur prej tyre mbi territorin e provincës Logar më 5 shtator dhe se numri i të vdekurve rezulton mbi 10 veta. Përfaqësuesit e forcave të NATO-s nuk do të komentojnë këtë deklaratë.