Sekretarja amerikane e Shtetit Hillary Clinton ka ndërmend të diskutojë me autoritetet kineze problemin e ishujve të diskutueshëm në Detin e Kinës Jugore.

Siç deklaroi përfaqësuesi i Departamentit të Shtetit, Hillary Clinton do të këmbëngulë fort që Kina të pranojë statutin e Shoqatës së Kombeve të Azisë Juglindore për të zgjidhur këtë problem.

0Kina ka pretendime për pothuajse të gjitha territoret në Detin e Kinës Jugore. Në disa zona gjithashtu pretendojnë Tajvani, Filipinet, Vjetnami, Malajzia dhe Brunei.