Makina e ngarkuar me eksploziv shpërtheu në një rajon kryesisht të krishterë të Damaskut Dzharamana, njofton agjencia siriane e lajmeve SANA. Ende nuk ka asnjë të dhënë për viktima, por midis të plagosurve ka gra dhe fëmijë. Përgjegjësia për sulmin në mesazh i është ngarkuar "një grupi të armatosur terrorist".

0Ky është shpërthimi i dytë i fuqishëm gjatë javës së fundit në Dzharamana. Shpërthimi i mëparshëm ndodhi gjashtë ditë më parë. Shpërthimi i makinës së minuar në rrugën e një ceremonie mortore çoi në vdekjen e 12 personave, ndërsa 48 të tjerë u plagosën.