Gjatë shtypjes së trazirave në kryeqytetin e Irlandës së Veriut Belfast u lënduan disa dhjetëra policë. Konflikti u zhvillua midis katolikëve dhe protestantëve, të cilët kanë këndvështrime të ndryshme në ndarjen e rajonit nga Mbretëria e Bashkuar. Protestantët, të cilët janë pro ruajtjes së rajonin në përbërje të Mbretërisë, ishin nxitësit e sherrit.

0Përleshjet filluan në veri të Belfast pas marshimit të organizuar nga grupi muzikor katolik Republican Flaut Band pranë një prej kishave më të vjetra katolike në qytet kishëzës së Shën Patrick.