Qëllimi kryesor i përfaqësisë së Rusisë në Bashkëpunimin Ekonomik Euroaziatik (Asia-Pacific Economic Cooperation, APEC) është krijimi i kushteve të jashtme të nevojshme për modernizimin dhe zhvillimin inovativ të vendit, deklaroi ditën e hënë Ministri i Jashtëm i Rusisë Sergei Lavrov.

0Ai theksoi se ne tashmë mund të thuhet se "Viti rus i APEC" u bë mjaft i pasur dhe produktiv. Sipas fjalëve të tij, për nga numri i ngjarjeve viti 2012 është një rekord në historinë e forumit dhe partnerët e Rusisë e vlerësuan lart nivelin e përgatitjes dhe organizimit.