Qeveria siriane "është e gatshme për një zgjidhje paqësore dhe do të mbështesë misionin e Lakhdar Brahimi", i cili do të marrë detyrën e Përfaqësuesit Special të OKB-së dhe Lidhjes së Shteteve Arabe më shtator 1. Kjo u njoftua të premten në Teheran nga Kryeministri i Republikës Wael Nader Al Halqi pas takimit me Sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së Ban Ki-moon.

0Ban Ki-mun u takua me Al Halqi në kuadër të samitin të “Lëvizja e Jo-Inkuadruarve” që po mbahet në Teheran.