Moska po i ofron Pekinit të zhvillojë një korridor transporti në Evropën Perëndimore. Siç njoftoi Ministri i Transportit i Rusisë Maksim Sokolov, pyetjet përkatëse po përpunohen tani nga ekspertët rusë dhe kinezë në takimin e delegacioneve të të dy vendeve në Novosibirsk.

0Temat e supozuara, që po diskutohen nga ekspertët, kanë të bëjnë edhe me ndërtimin e kalimeve të reja kufitare në Lindjen e Largët e në zonën përtej Bajkalit dhe zhvillimin e komunikimit ajror.