Për veprimet e suksesshme të trupave ushtarake qeveritare kundër luftëtarëve të opozitës në Siri njofton agjencia zyrtare siriane e lajmeve SANA. Njësitë e rregullta befasuan sulmin e rebelëve ditën e mërkurë në rajonin e bazës të Forcave Ushtarake Ajrore në Taftanaz (provinca veriore Idlib) dhe u shkaktuan atyre humbje të konsiderueshme. Teknika ushtarake që ndodhej në bazë nuk u dëmtua gajtë sulmit, thuhet në komunikatë.

0Ndërkohë përfaqësuesit e Këshillit Ushtarak të së ashtuquajturës "Ushtria e lirë siriane" thonë me bindje se shkatërruan në Taftanaz si rezultat i një shkëmbimi masiv zjarri 11 helikopterë dhe 10 tanke.