Të paktën dy persona u vranë dhe 10 të tjerë u plagosën si rezultat i një sulmi terrorist në hekurudhë në provincën Sindh në jug të Pakistanit. Shpërthimi i bombës gjëmoi natën e së mërkurës, kur në këtë pjesë të rrugës po kalonte një tren pasagjerësh. Dy vagona dolën nga shinat, por nuk u përmbysën, sepse përbërja po ecte me një shpejtësi të ulët. Asnjë nga grupet ekzistuese terroriste në Pakistan ende nuk ka marrë përsipër përgjegjësinë për shpërthimin.

0Ndërkohë, ushtria e Pakistanit arriti të shkatërrojë 11 militantë që i përkisnin lëvizjes "Tehrik-i-Taliban Pakistan". Gjatë luftimeve u vranë edhe tre ushtarë.