Sot në Londër do të mbahet ceremonia e hapjes së Lojërave Paralimpike XIV. Në gara do të marrin pjesë më shumë se 4000 veta nga 166 vende. Medaljet do të fitohen në 20 lloj sportesh. Për herë të parë që nga koha e Olimpiadës në Sidnei në vitin 2000 në garat paralimpike do të marrin pjesë paralimpikë me dëmtime të aktivitetit intelektual.

Shiko galerinë fotografike: Mbi Londër ngritën sërisht flamurin e Rusisë

0Rusinë do ta përfaqësojnë 183 sportistë, të cilët do të marrin pjesë në 12 lloje të programeve. Në Lojrat Paralimpike 2008 në Pekin ekipi kombëtar rus fitoi 63 medalje midis të cilave 18 ari, 23 argjendi dhe 22 bronzi.