Për shkak të zjarreve të furishme pyjore autoritetet amerikane kanë evakuuar tre mijë banorë të pjesës veriore të shtetit amerikan të Kalifornisë. Zjarri ka zhdukur tashmë katër shtëpi dhe, sipas të dhënave të zjarrfikësveit, po shkreton rreth 5 mijë hektarë tokë. Zjarret kërcënojnë edhe 3.5 mijë ekonomi familjare.

Shkak i shpërthimi të zjarrit u bë një stuhi e fuqishme, gjatë së cilës u fiksuan rreth 900 shkarkime rrufesh.