Kandidati amerikan për president i Partisë Republikane Mitt Romney premton të rrisë numrin e forcave të armatosura me 100.000 ushtarakë. Ai deklaroi se do të gjejë mënyrat për të kursyer, me qëllim që të investojë në teknologjitë ushtarake të së ardhmes.

0Në janar të këtij viti administrata e Presidentit Barack Obama shpalli mbi fillimin e zbatimit të strategjisë së re të mbrojtjes. Në mënyrë që të zvogëlohet deficiti i fort i ndjeshëm i vendit u morr vendimi për të shkurtuar shpenzimet për Pentagonin dhe për të zvogëluar numrin e personelit ushtarak.