Këshilli i Sigurimit i OKB-së nuk ka arritur në marrëveshje për projekt deklaratën e propozuar nga Rusia, në të cilën përmbahet dënimi i shpërthimit në Damask, që ndodhi në prag në afërsi të vendit të akomodimit të vëzhguesve të OKB-së.

Rusia ka përgatitur dy versione të dokumentit në fjalë. I pari u prit me pakënaqësi nga ana e Gjermanisë, Portugalisë dhe Britanisë së Madhe. Kundër projektit të dytë dolën përsëriti diplomatët britanikë.

0Kjo nuk është hera e parë kur Rusia përpiqet të arrijë dënimin e sulmeve terroriste, në të cilat është përfshirë opozita siriane, nga Këshilli i Sigurimit i OKB-së.