Në prag ekipi kombëtar i Rusisë u pozicionua në vendin e katërt në kualifikimin e përgjithshëm ekipor.

Kontributin e vet në arritjen e këtij rezultati e dha në prag Natalia Vorobyova, e cila për herë të parë në historinë olimpike të Rusisë u bë sportistja më e fortë në disiplinën mundje në stil të lirë për femra.

Dy medalje të argjendta fituan Nadiezda Torlopova dhe Sofia Ochigava, të cilat i siguruan vetes vende në piedestalin e nderit në boksin për femra. Në Lojrat Olimpike aktuale konkurrenca në këtë lloj sporti për femra po zhvillohet për herë të parë.

0Medaljen e bronzit për ekipi kombëtar rus e fitoi dueti i varkëtarëve me kanoe dy-vendëshe në garën me distancë 1000 metra.