Presidenti amerikan Barack Obama ruan kryesimin në garën paraelektorale. Rejtingu negativ i rivalit të tij republikan Mitt Romney është në rritje. Për këtë dëshmojnë rezultatet e sondazhit, të zhvilluar me porosinë e kanalit televiziv CNN.

Në momentet aktuale vlerësimi i besimit për Obama-n nga ana e votuesve të regjistruar rezulton 52%. Romney, i cili tashmë për të tretin muaj me radhë parakalon Presidentin përkatësisht shumës së mbledhur të fondeve për fushatën elektorale, gëzon besimin e vetëm 45 për qind të të anketuarve.

0Sipas mendimit të numrit në rritje të votuesve, Romney vepron në interes të të pasurve dhe për këtë arsye nuk do të jetë në gjendje të përmirësojë rrënjësisht gjendjen e ekonomisë së vendit. Rezultatet e sondazhit të CNN përkojnë me ato të anketimeve të tjera sociologjike.