Hakerët nga grupi i njohur “Anonymous” deklaruan se kanë sulmuar sites e Organizatës së Sigurimit dhe Zbulimit Australian (AustralianSecurity Intelligence Organisation,ASIO) dhe Departamentit të Mbrojtjes Radioteknike të Australisë, njoftoi të premten gazeta “Sydney Gerald”.

Sipas informacionit të botimit, më herët, të premten, faqja e ASIO ishte i padisponueshme për rreth 30 minuta dhe zyrtarët e shërbimit të inteligjencës pranuan se u regjistruan disa "interferenca" në punën e tij, por rrjedhjen e informacionit të klasifikuar ata e mohojnë kategorikisht.

0Shoqata ndërkombëtare e hakerëve “Anonymous” del kundër çdo forme të censurës në Internet, duke thyer faqet e institucioneve të ndryshme shtetërore dhe organizatave të mëdha në shenjë proteste.