Kina po përgatitet për tu përballur me tajfunin e tretë të fuqishme brenda 1 jave. Dy të mëparshmit morrën jetët e të paktën nëntë personave. Shpëtuesit në qytetin Benxi tani po përpiqen të shpëtojnë rreth 300 punëtorë ndërtimi, që janë të bllokuar nga përmbytjet në një tunel. Për shkak të shirave të dendur e të rrëmbyeshëm në shtatë provinca lindore dhe jugore të Kinës janë evakuuar më shumë se 1.5 milionë banorë.

Stuhia tropikale "Haikui", e 11-ta e këtij viti për Kinën, do të arrijë bregdetin e vendit të martën.