Ura mbi ngushticën e Bosforit Lindor (Lindja e Largët e Rusisë) u hap sot për lëvizjen e të gjitha llojeve të transportit. Ura, e cila lidh Vladivostokun dhe ishullin Russkij, pa ekzagjerim mund të quhet "ndërtimi i shekullit" (kosto ndërtimit të saj përbëri 1.2 miliardë $). Në popull atë e pagëzuan me emrin "Ura ruse".

0Ura mbi ngushticën e Bosforit Lindor është ndërtuar në përgatitje të Samitit të APEC. Distanca e hapësirës qëndrore midis këmbëve të saj është 1.104 metra, lartësia - 70 metra dhe gjatësia e përgjithshme e urës - 3.1 km.