Amerikani me origjinë iraniane Andro Telemi u deklarua fajtor në lidhje me përpjekjen e ndërmarrë për shitjen e komponentëve të raketave në Iran. Në vitin 2009 Andro Telemi-t iu drejtua një miku i tij me emrin Davoud Baniameri. Ai i kërkoi amerikanit që të gjejë dhe të nxjerrë nga territori amerikan 10 përshtatës lidhës (adaptorë bashkues) për instalimin e mëtejshëm në raketat iraniane. Telemi ra dakord për blerjen e pajisjeve të kërkuara me vlerë prej 9.500 $.

0Në rolin e furnizuesit të tyre doli një oficer i organeve të zbatimit të ligjit dhe të dy blerësit potencialë u arrestuan. Davoud Baniameri u dënua me katër vjet e tre muaj burg. Dënimin për Andro Telemi gjykata do ta shpallë më 30 tetor. Ai mund të përballet me një dënim deri në 20 vjet burg dhe një gjobë prej $ 250.000 $.