0"Tatimi mbi pronën, po ashtu si dhe tatimi mbi kapitalin, nuk i shërbejnë aspak interesave të vendit tonë" - tha Zoti Orban në një bisedë me Kanalin televiziv të afërt me qeverinë Hir TV.

"Ne nuk pajtohemi me pozitën e FMN-së, i cili beson se këto kushte do ta bëjnë vendin më mirë," - shtoi ai.
Viktor Orban konfirmon, se taksa e diskutueshme mbi transaksionet financiare, e miratuar nga Parlamenti më 9 korrik dhe e quajtur, në veçanti, Banka Qendrore e Hungarisë dhe Thesarit, ishte një masë plotësisht e "logjikshme dhe e nevojshme".

"Hungaria drejtohet nga hungarezët dhe nëse Parlamenti i Hungarisë mori vendimin për të aplikuar taksën mbi transaksionet financiare, kjo do të bëhet pa tjetër. Askush nuk mund të vërë veton mbi vendimin e Parlamentit hungarez, "- saktësoi ai.

Ndërsa në përfundim ai e krahasoi BE-në me një "muze", i cili përpiqet “të zgjidhë krizën në Evropë me ndihmën e instrumenteve të vjetëruara".

Në nëntor të vitit 2011 Hungaria kërkoi një hua prej 15 miliardë eurosh nga FMN dhe BE. Negociatat në lidhje me këtë çështje u pezulluan pas vendimit të marrë nga Hungaria për miratimin e ligjit, që i transferon pushtetit politik kontrollin mbi Bankën Qendrore të Hungarisë.
Parlamenti i vendit miratoi më 6 korrik disa amendamente në këtë ligj, të cilat u miratuan më parë nga FMN-ja dhe BE-ja. Negociatat e reja duhet të fillojë më 17 korrik.