Serbët kosovarë të martën organizuan një aksion proteste duke bllokuar autostradat në veri të Kosovës. Me veprimet e tyre ata po përpiqen të tërheqin vëmendjen e komunitetit ndërkombëtar dhe Prishtinës ndaj mosgatishmërisë, mosdëshirës së tyre për t'u ndodhur nën kontrollin e institucioneve të Republikës së vetë-shpallur të Kosovës, tha Kreu i Qarkut të Mitrovicës së Kosovës Radenko Nedelkoviç.

0Gjatë aksionit të protestës në fjalë u bllokuan për plot një orë të gjitha autostradat kryesore. Një aksion i tillë do të zhvillohet sonte edhe në rajonin e Manastirit orthodhoks të Graçanicës në jug të Kosovës.