0Ka lindur më 8 dhjetor të vitit 1958 në Krahinën Krasnodar.

Ka mbrojtur titullin Kandidat i Shkencave Ekonomike.

Nga viti 1992 e deri në vitin 1996 ka zënë postin e Nënkryetarit të Bashkisë të qytetit Shën Petersburg - Kryetar i Komitetit për Punë Sociale.

Nga viti 1997 e deri në vitin 2003 ka kryesuar Klubin e futbollit “Zenit”. Në periudhën e viteve 2003 - 2008 ka punuar në Këshillin e Federatës të Parlamentit rus. Në vitin 2007 emërohet Përfaqësues i Qeverisë së Shën Petersburgut në Këshillin e Federatës. Ka qenë Kryetar i Komisionit për çështjet e Rinisë dhe Sportit të Këshillit të Federatës.

0Në maj të vitit 2008 u emërua Ministër i Sportit, Turizmit dhe Politikave Rinore të Rusisë.